Persbericht: De Switch ontvangt de prestigieuze PSO 30+ certificering

Persbericht: De Switch ontvangt de prestigieuze PSO 30+ certificering

Persbericht: De Switch ontvangt de prestigieuze PSO 30+ certificering

1 april 2024 - PSO Nederland heeft The Switch het prestigieuze PSO 30+ certificaat toegekend, een belangrijke erkenning op het gebied van sociaal ondernemerschap in Nederland.

The Switch wordt erkend voor zijn uitzonderlijke inzet om personen met een significante afstand tot de arbeidsmarkt, aan te nemen en op te leiden. Meer dan 80% van het personeel van The Switch valt in deze categorie. Zodoende heeft het bedrijf direct de hoogst mogelijke certificering (trede 3, 30+) ontvangen.

Een baanbrekende aanpak voor groene technologie en sociale inclusie

De missie van The Switch is het versnellen van de energietransitie in Nederland, terwijl tegelijkertijd een inclusieve werkomgeving wordt bevorderd. Door zich te richten op het trainen en in dienst nemen van vluchtelingen en anderen die ver van de arbeidsmarkt staan, draagt The Switch niet alleen bij aan de strijd tegen klimaatverandering, maar bevordert het ook sociale gelijkheid en empowerment.

Binnen The Switch vinden collega's mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, en ontvangen zij ondersteuning via gestructureerde trainingsprogramma's en mentorship. De benadering van de organisatie is gebaseerd op de overtuiging dat een divers en inclusief personeelsbestand nodig is om de klimaatdoelstellingen waar te maken.

Wouter Kleijn, mede-oprichter: "Iedereen profiteert. De overheid en burger bespaart veel geld doordat wij mensen aan werk helpen en begeleiden. Ook nog in een sector waar er een schreeuwend tekort is aan talent. Onze collega's vinden een mooie baan, werken met gelijkgestemden en gaan vriendschappen voor het leven aan. En de samenleving profiteert van onze installaties die klimaatopwarming en hoge energie-rekeningen tegen gaan. "

De betekenis van de PSO 30+ certificering

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en bestaat uit 5 prestatieniveaus. Aangesloten organisaties zijn koplopers op het gebied van sociale inclusie.

Het behalen van de PSO 30+ status bevestigt niet alleen de inspanningen van The Switch als maatschappelijk verantwoorde onderneming, maar sluit ook aan bij de toenemende vraag van investeerders, klanten en het publiek naar organisaties die op een betekenisvolle manier bijdragen aan het maatschappelijk welzijn. Het zorgt er tevens voor dat de The Switch een partner wordt in aanbestedingsprocessen. Voor publieke aanbestedingen boven EUR250.000 geldt namelijk een zogenaamde social return verplichting (SROI). Dit betekent dat uitvoerende partijen verplicht zijn 5-10% van hun budget te besteden aan het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door The Switch in te huren voor installatiewerk kunnen de kosten afgetrokken worden van de SROI-verplichting.

Waarom PSO 30+ belangrijk is voor The Switch

De PSO 30+ certificering wordt middels een externe auditor en officieel screeningsproces vast gesteld. Dit betekent dat de claims van The Switch aangaande de maatschappelijke impact nu ook extern gevalideerd en juist bevonden zijn. Daarnaast stelt het bedrijven met een social return verplichting in staat deze verplichtingen te vervullen door diensten in te kopen bij The Switch.

Werkt u voor een bedrijf dat Social Return-verplichtingen heeft? Neem dan vooral contact met ons op via deze pagina.


Stay up to date!

Stay up to date!

Stay up to date!

Stay up to date!

Zonne-energie, maar dan écht duurzaam.

The Switch © 2024 - All Rights Reserved | KvK nummer: 87971127 | BTW nummer: NL864463443B01

Zonne-energie, maar dan
écht duurzaam.

The Switch © 2024 - All Rights Reserved | KvK nummer: 87971127 | BTW nummer: NL864463443B01

The Switch © 2024 - All Rights Reserved | KvK nummer: 87971127 | BTW nummer: NL864463443B01