Persbericht: Lancering van de campagne 'Tiles of the Sun’ met 72andSunny

Persbericht: Lancering van de campagne 'Tiles of the Sun’ met 72andSunny

Persbericht: Lancering van de campagne 'Tiles of the Sun’ met 72andSunny

14 maart 2024 - The Switch, in samenwerking met 72andSunny, lanceert 'Tiles of the Sun': een verhaal over talent, traditie en de energietransitie.

'Tiles of the Sun' eert de technici die dagelijks, in weer en wind, keihard werken om onze energietransitie mogelijk te maken. Tegelijkertijd staan er momenteel nog meer dan 50.000 vacatures open om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom vragen we met deze campagne ook aandacht voor nieuwe en creatieve manieren om het technisch talent van morgen te ontdekken.


The Switch gelooft dat een duurzame toekomst een duurzame vorm van ondernemerschap vereist. Het bedrijf opereert zowel als opleidingsinstituut als installatiebedrijf. The Switch strijdt niet alleen tegen de opwarming van de aarde door de installatie van zonnepanelen, laadpalen en andere groene energieproducten, maar biedt getalenteerde statushouders ook een gratis opleiding en baan.

Samen hebben The Switch en 72andSunny een speciaal verzamelstuk ontworpen: een klassieke tegel in Delfts Blauw is omgetoverd tot een ode aan het technische vakmanschap dat ons land zo nodig heeft.


De handgemaakte en beschilderde tegels zijn gemaakt door ambachtslieden van de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek met technieken stammend uit 1598. De beeltenis van een zonnepaneelinstallateur bouwt voort op een rijke traditie. Een traditie van de smid, schipper, kleermaker en timmerman – vakmensen die Nederland hebben opgebouwd.


De tegels worden cadeau gedaan aan bedrijven en huishoudens die The Switch inhuren voor de installatie van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en isolatie. Daarnaast kan een ieder de missie ondersteunen door de tegels hier te kopen. Alle opbrengsten uit de verkoop worden geïnvesteerd in de opleiding en certificering van nieuw talent in The Switch.

“Deze tegels zijn meer dan alleen decoratie; ze dienen ook als waardering voor degenen die bijdragen aan onze missie. Door de Nederlandse traditie te omarmen, behouden we niet alleen een stukje cultureel erfgoed, maar vertellen we óók een krachtige boodschap over de belangrijke rol van technisch vakmanschap voor een meer duurzame samenleving.” Federico Fusco, The Switch CoFounder

Om een tegel te kopen, klik hier.


The Switch is een sociale onderneming die zich inzet voor het versnellen van de transitie naar groene energie, het bevorderen van sociale inclusie en het opleiden van technisch talent. De meeste werknemers van The Switch zijn statushouders. Het bedrijf helpt consumenten en andere bedrijven bij het verlagen van hun energierekening en het leveren van een positieve bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering. Dat gebeurt middels de installatie van zonnepaneelsystemen, EV-laadoplossingen, batterijsystemen, woningisolatie en meer.

72andSunny is een wereldwijd marketingbureau met kantoren in LA, NY, Sydney en Amsterdam. De Amsterdamse ontwerpstudio heeft als doel om via creativiteit, cultuur, concept en ambacht op de voorgrond te plaatsen. Zodoende brengt het bureau menselijkheid en persoonlijkheid naar het commerciële landschap. Voor meer informatie zie ook www.72andsunny.com


Media and files: Link


Stay up to date!

Stay up to date!

Stay up to date!

Stay up to date!

Zonne-energie, maar dan écht duurzaam.

The Switch © 2024 - All Rights Reserved | KvK nummer: 87971127 | BTW nummer: NL864463443B01

Zonne-energie, maar dan
écht duurzaam.

The Switch © 2024 - All Rights Reserved | KvK nummer: 87971127 | BTW nummer: NL864463443B01

The Switch © 2024 - All Rights Reserved

KvK nummer: 87971127

BTW nummer: NL864463443B01